Vår personal

 

Beautiful African woman.

Shaul Moalem – Rektor

Shaul Moalem är född och uppvuxen i Israel. Han började i tidig ålder att arbeta på sin fars grossistfirma för att sedan arbeta med diverse yrken fram till 1986.  Då kom han i kontakt med Mula Art of Make Up Center i Tel Aviv, en känd makeupskola i Israel. Han utexaminerades som makeupartist 1987. Under många år framöver frilansade Shaul som makeupartist i ett flertal länder, bl a USA, England, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan och Israel. Han anlitades främst för arbete inom reklambranschen för stora modemagasin, tidningar, TV-bolag, video- och skivproduktioner, modevisningar, film och teater.

 • 1989 arbetade Shaul Moalem som lärare på Art of Make Up Center i Tel Aviv, Israel.
 • 1990-1992 arbetade Shaul Moalem som huvudlärare på Art of Make Up Center i Tel Aviv, Israel.
 • 1992-1994 arbetade Shaul Moalem som huvudmakeupartist för kosmetikaföretaget Nature Life.
 • 1993 tog Shaul Moalem examen som Master Makeup Artist i Giora Shavit, Israel.
 • 1994 bosatte sig Shaul Moalem i Sverige. Sedan dess har han hållit kurser och agerat som rådgivare till ett antal olika kosmetikaföretag. Han har deltagit som expertgäst och makeupartist i olika TV-program.
 • 1996 tog Shaul Moalem examen som Master Makeup Artist in Special Effects på Yarin Shahaf, Israel.
 • 1997 grundade Shaul Moalem Make Up Institute som idag är en av de ledande makeupskolorna i Europa. Han arbetar som huvudlärare och tillsammans med sina medarbetare utbildar de nya förmågor inom makeupyrket.
 • Make Up Institute har deltagit på Vattenfestivalen 1997, 1998 och 1999, Hair & Beauty-mässan, Mode-, Hälso- & Skönhetsmässor, Arvikafestivalen, Fröken Sverige-tävlingen, Stockholms 750-årsjubileum, olika utbildningsmässor runt om i Sverige, diverse filmfestivaler, mm.
 • 2002 blev Shaul Moalem diplomerad tredimensionell maskör på Technical University of Berlin.
 • 2013 blev Shaul Moalem diplomerad Master of Airbrush på Yarin Shahaf, Israel.

Shaul Moalem har suttit som ordförande av juryn och domare i flera tävlingar, bland andra:

 • Balticum International Body Makeup Competition 2001-2006
 • Canada Art of Makeup competition 2008
 • Miss Universe 2009
 • Body Art Contest Gran Canaria 2010
 • Miss Africa 2010-2016
 • Nordic Body Painting Championship 2012
 • Fröken Sverige
 • International Body Makeup, Bryssel 2001
 • International Trend Makeup, Nederländerna 2003
 • Miss Hawaiian Tropic, 2004, 2005
 • Miss Earth Sweden, 2006
 • World Body Painting Festival, Österrike 2006, 2007, 2008
 • Trend Make-up Competition, Milan 2008
 • Nordic International Tattoo, Norge 2012
 • Årets Makeupartist, Sverige 2014
 • Miss Queen of Scandinavia 2017
Som rektor på Make Up Institute har Shaul en central roll i genomförandet av utbildningarna. Som pedagogisk ledare och chef för personalen i allmänhet har han det övergripande ansvaret för verksamheten. Tillsammans med lärarna är det Shaul som ger skolarbetet struktur och innehåll. Han är ansvarig för skolans resultat och för att uppföljning och utvärdering sker i förhållande till Make Up Institutes mål. Shaul håller sig förtrogen med skolans dagliga arbete och ser till att utbildningen utvecklas och uppdateras med de senaste trenderna och teknikerna. Shaul håller en del av lektionerna, speciellt när eleverna kommer till de mer avancerade teknikerna. Då brukar han hålla i teorilektionerna för att sedan överlåta den praktiska delen och godkännandet av elevens arbete till våra övriga lärare. Han ger även stöd åt lärarna och annan personal.

Vidare deltar Shaul Moalem som examinator på Yarin Shahaf Makeup School (Israel), Biruta Mageles (Lettland), samt Giora Shavit (Israel). Han är VD för MIST STOCKHOLM International – ett professionellt kosmetikamärke för makeupartister. Han är en av de ledande makeupartisterna i branschen och anlitas flitigt både i Sverige och internationellt. Vill du träffa Shaul personligen för att få svar på alla dina frågor angående Master Makeup artist & Hårstylist utbildningen? Besök oss.


Per Kraft – Utbildningskoordinatorper

Per arbetar som Utbildningskoordinator på Make Up Institute. Bland hans uppgifter ingår att informera och vägleda eleverna under och efter utbildningen samt att sköta administrationen. Med honom kan man boka individuella samtal och personliga besök på Make Up Institute. Förutom att vara en duktig administratör och grafisk designer så är Per i grunden utbildad journalist och har arbetat många år som journalist och lärare på gymnasiet. Med denna bakgrund är han perfekt placerad att svara på våra framtida elevers frågor. Per är de flestas första kontakt med skolan och han nås på per@mist.se.


Patrick Leis – Gästlärare

Patrick Leis Patrick Leis arbetar som lärare i airbrushteknik samt kroppsmålning på Make Up Institute. Patrick har under många år arbetat med kroppsmålning samt med specialeffekter inom allt från kommersiell produktuppvisning till iögonfallande eventdesigns. Patrick har jobbat över hela världen med bland annat film, fotografering, konstutställningar och evenemang. Hans verk har publicerats i Danska Eurowomen, Tyska Airbrush Step by Step, Amerikanska Penthouse, Amerikanska Heavy Metal Magazine och många fler tidningar. Utmärkelser:

 • Andraplats – Europamästerskap (Bryssel 1997)
 • Vinnare – Europamästerskap (Bryssel 1998)
 • Tredjeplats – Världsmästerskap (Österrike 2005)
 • Vinnare – Världsmästerskap (Österrike 2007
 • Vinnare – World Arts Connect (2010)

Judit Szekeres  – Lärare

Master Makeup Artist som har jobbat internationellt inom mode- och filmbranschen de senaste 8 åren. Judit har mångårig erfarenhet av arbete som makeuplärare på olika skolor i Europa och nu äntligen på Make Up Institute. Hon har vunnit flera priser på internationella makeuptävlingar och är en av de främsta artisterna inom Body- & Face painting.


Fabiana Corte – Lärare Makeup & Hårstyling

Fabiana har arbetat som Master Makeup Artist och Hårstylist sedan 12 år tillbaka. Hon  är utbildad hos Make Up Institute och har därefter jobbat internationellt inom mode- film- och TV-branschen. Fabiana har arbetat på Make Up Institute som makeup- och hårstylinglärare de senaste 3 åren.Lisa Moses – Lärare Hudvård & Vax

Lisa är utbildad hudterapeut sedan 15 år  med stor erfarenhet inom ansiktsbehandlingar, vax, IPL och mezzotherapy. Lisa har jobbat med ett flertal hudläkare och plastkirurger.  Hon är en av de ledande hudterapeuterna på marknaden och jobbar nu hos Make Up Institute som lärare inom hudvård och vax.


Anna – Hårstyling Lärare

Anna är diplomerad Master makeup artist och hårstylist på Make Up Institute och har frilansat sedan vintern 2012. Hon har främst jobbat med film och under sitt arbete där samarbetat mycket med Stockholms Dramatiska Institut samt Stockholms Filmskola. Anna jobbar även med allt från bal- och bröllopssminkningar till ansiktsmålningar och halloween.Maria Vikström – Hårstyling Lärare14446052_10206793799554671_2521672869528731487_n

Maria är Frisör sedan 10 år samt är diplomerad Master makeupartist och hårstylist på Makeup Institute. Hon arbetar frilans med reklam, fotografering, bröllop och  modevisningar. Maria anlitas av de ledande aktörer som hårtekniker och frisörkonsult.

 


______________________________________________________________________________

 Konstantina Chronis- Hårstyling Lärare

Konstantina (Tina) har varit aktiv i frisörbranschen sedan 1992. Hon har jobbat som frisörlärare i Grekland och varit egen företagare i 10 år, hon har samarbetat med fler kända märken inom hårvård. Hon har deltagit i olika skönhetstävlingar som frisör eftersom hennes expertis är långhår/bruduppsättningar bland annat. Tina är hårstylistlärare på Make Up Institute.11416332_10208244704528738_2166190215692129632_o
_____________________________________________________________________________
Peter & Petra Tronser
– Gästlärare

Peter & Petra Tronser Peter och Petra har jobbat inom makeupbranschen i ca 20 år. De är bland de ledande artisterna inom kroppsmålning och ansiktsmålning. De är världskända och anlitas flitigt internationellt. De har fått många priser på bl a World Bodypainting Festival 2008 (Special Effects Makeup Award), World Bodypainting Festival 2010 (Special Effects Makeup Award) och World Bodypainting Festival 2010 (Fluoro Award).


Elisa Ifergan Guetta – Gästlärare

Sminkös och frisör vid Tel Aviv Opera sedan 2010. Utbildad maskör vid Dramatiska Institutet i Stockholm 1983-86. Tidigare medverkat vid ett 50-tal teaterproduktioner i Sverige på bl a Riksteatern, Stadsteatern och Dramaten. Pedagog i maskering under regi av ATR (Amatörteaterns Riksförbund) och LTTA (Learning Through The Arts) samt medverkat i flera kulturella projekt i Mellanöstern för organisationen SIDA.


Riina Laine – Gästlärare

Riina Laine Riina är en erfaren och internationellt renommerad kroppsmålare och makeupartist. Hennes passion för makeupkonsten tar in nästan alla vinklar av yrket, och sedan 2001 har hennes alster synts på tidningar, scen, film och TV. Riinas specialitet är kroppsmålning. Hon har vunnit många internationella priser och bedömt tävlingar i Finland, Norge, Nederländerna, Lettland och Sydkorea. Hon är också hedersmedlem i International Fine Art Bodypainting Association. Bland Riinas priser för kroppsmålning finns:

 • Världsmästerskap (Österrike 2014) – vinnare (borste/svamp)
 • Världsmästerskap (Österrike 2013) – andraplats (borste/svamp)
 • Living Art America (USA 2013) – tredjeplats
 • UK Face and Body Painting Convention (UK 2012) – vinnare (Body Painter of the Year)
 • Världsmästerskap (Österrike 2011) – tredjeplats (UV-effekter)

Yarin Shahaf – Gästlärare

Yarin Shahaf Yarin Shahaf har arbetat som makeupartist sedan 1983. Han är en av Israels ledande makeupartister och anlitas både i Israel och Europa. Han är mästare inom mode-, skönhets- samt effektmakeup. Yarin har jobbat som makeupartist i stora modekampanjer och för stora modeföretag som bl a Gianfranco, Ferre Tod’s, Thierry Mugler m m.Noam Riter – Fotograf

___________________________________________________________________
Julia Dansarie – Fotograf13254401_10153778495929107_1840546830707174599_n

Jobbar som professionell fotograf inom mode, reklam och har jobbat med många stora tidningar.
___________________________________________________________________