Vanliga frågor

Makeup artist applying lipstick on the lips of beautiful blond fashion model in the beauty salon.

¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Vad kr√§vs f√∂r att komma in p√• Make Up¬†Institute’s utbildningar?

Master Makeup Artist- och Makeup Artist programmen är eftergymnasiala utbildningar på avancerad nivå. Eftersom det är fler sökanden än antal platser så använder vi oss av en urvalsprocess. Efter anmälan får den sökande en bekräftelse om att han/hon har fått en preliminär plats på utbildningen och anmälningsavgiften ska då betalas. Efter att anmälningsavgiften är betald bjuder skolan in den sökande till en personlig intervju där vi bedömer intresse, talang och ev. förkunskaper. Efter intervjutillfället får den sökande svar om han/hon blivit antagen till utbildningen. Vid ett positivt svar betalar den sökande kursavgiften. Vid ett negativt svar återbetalas anmälningsavgiften till den sökande. Med denna antagningsprocess vill vi försäkra oss om att du som elev får bästa möjliga förutsättning att lyckas med utbildningen.

        Vad innebär praktikarbete under utbildningen?

Praktikdagar ordnas till eleverna på bl a våra Master Makeup Artist- och Makeup Artist-utbildningarna. Praktiken kan ske dagtid, kvällstid och helger, och kan variera mellan modevisningar, filmer, TV, Teater, fotograferingar, kurser, eller makeuptjänster och hårstyling till privatpersoner. Vi anser att det är viktigt för våra studenter att få erfarenhet av yrkets vardag och att de får, förutom praktisk erfarenhet, även värdefulla kontakter som i många fall kan leda till arbetsmöjligheter efter utbildningen.

¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† √Ąr ni godk√§nda?

Ja, Master Makeup Artist och Makeup Artist-utbildningarna står under statlig tillsyn och är godkända av  både Myndigheten för yrkeshögskolan YH samt SEYF, Svenska Estetikers Yrkesförbund. Detta ger trygghet till eleverna, att de går på en seriös skola och utbildningen är av en hög kvalité.yh-logoSvenska Estetikers Yrkesförbund

 

        Hur betalar jag kursavgiften?

Man betalar en anmälningsavgift i samband med anmälan och den resterande kursavgiften betalas in senast 28 dagar innan kursstart. Betalningen sker till vårt BG 5196-7479.

        Hur finansierar jag min utbildning?

De flesta elever finansierar sin utbildning med sparpengar eller med hjälp av föräldrar eller bekanta. Det finns även möjligheter till att ta banklån. Vi samarbetar med Human Finans som erbjuder olika alternativ till delbetalning av din utbildning. Du kan t.ex. räntefritt dela upp din kursavgift i upp till 12 månader. Klicka på låna räntefritt till din utbildning för mer information om Human Finans olika alternativ till finansiering. I vissa fall kan kursavgiften komma att betalas av arbetsförmedlingen.

        Ingår det smink/ hår produkter i kursavgiften?

Make Up Institute ger en gåva i form av produktpaket till samtliga elever vid kursstarten. De som utbildar sig till Master Makeup Artist (inkl Hårstylist utbildningen) erhåller produkter värda 40 000 kr. I Makeup Artist utbildningen får man ett produktpaket värt ca. 25 000 kr. De elever som utbildar sig till Hårstylister får produkter till ett värde av ca. 3000 kr.

        Vad är Master Make Up Artist?

Begreppet “Master” anv√§nds inom h√∂gskoleutbildningar och syftar till en h√∂gre niv√• √§n grundniv√•n. Masterutbildningar karakt√§riseras d√§rmed av en l√§ngre och mer djupg√•ende utbildning. Generellt inom konst och framf√∂rallt inom makeupartist yrket anv√§nds begreppet “Master” v√§rlden √∂ver av makeupartister f√∂r att definiera den djupare och mycket mer breda utbildningsformen d√§r man l√§r sig att utf√∂ra¬†makeup jobb inom m√•nga¬†mer¬†en sk√∂nhets omr√•den. De Master Makeup Artist-utbildningar vi erbjuder √§r utbildningar som ger f√∂rdjupade kunskaper¬†p√• avancerad niv√•¬†samt skicklighet inom¬†m√•nga¬†olika makeupomr√•den, h√•rstyling och √∂gonfransstyling. Masterutbildningen f√∂rbereder eleverna f√∂r yrkeslivet att kunna arbeta med allt inom¬†till exempel¬†film, teater, TV, mode, kroppsm√•lning, airbrush, specialeffekter, high definition, h√•rstyling, √∂gonfransstyling,¬†medicinsk makeup samt flera moment av mask√∂ryrket ing√•r √§ven. Efter¬†genomf√∂rd Masterutbildning hos oss¬†blir man en Internationellt¬†certifierad Master Makeup Artist inkl.¬†H√•rstylist och √Ėgonfransstylist.

Master Makeup Artist-utbildningen vid Make Up Institute är den enda makeupartist-utbildning i Sverige av sitt slag som står under statlig tillsyn och är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som är högsta tillsynsmyndighet i Sverige.

Kan ni ordna boende?

Make Up Institute kan hjälpa till att ordna boende via våra kontakter. Priset varierar mellan 5000 Р6000 kr/månad. Obs! Begränsad antal platser. Först till kvarn som gäller. För mer information ring 08-300 640 eller maila info@mist.se

        Kommer det att finnas jobb efter utbildningen?

Det finns jobb! Branschen expanderar kontinuerligt med nya möjligheter och efterfrågan på professionella makeupartister ökar ständigt. För dig som utbildar dig till Master makeupartist- & Hårstylist är jobbmöjligheterna stora då branschen idag efterfrågar mycket skicklighet på många områden.

        Kan jag ångra mig?

Ja, om du √•ngrar k√∂p/best√§llning av vara/tj√§nst, ber vi dig fylla i blanketten nedan och skicka in den till oss. √Öngerr√§tt g√§ller n√§r avtal har slutits enligt distans & hemf√∂rs√§ljningslagen. √Öngerperiod r√§knas fr√•n och med den dag d√• avtalet ingicks och 14 dagar fram. (Anm√§lningsdatum ‚Äź> 14 dagar) √Öngerr√§tten g√§ller inte om anv√§ndning av tj√§nsten har p√•b√∂rjats under √•ngerperioden med ditt samtycke. Vid utnyttjande av √•ngerr√§tten skall √•ngerblankett fyllas i. Denna finner du h√§r. Villkor f√∂r utbildningen F√∂retagsuppgifter: Make Up Institute Stockholm AB Org. nr: 556 542-7803 Frejgatan 73 113 26 Stockholm info@makeupinstitute.com